Aktivnosti

Brojne su aktivnosti našeg udruženja jedna od tih aktivnosti je i radio emisija „DEUTSHES WORT“ ,koja se emituje od 2012. godine,jednom mesečno svakog poslednjeg petka na QRADIO.A sve uz pomoć sufinansiranja projekata od strane Pokrajinskog sekretarijata za javno informisanje i odnosima sa verskim zajednicama i Fondacije “DEUTSCHESTIFTUNG”.

Urednik je predsednik udruženja uz pomoć članova udruženja i uz pomoć učenika O.Š.Petefi brigada koji uče nemački jezik.Kroz radio emisiju informišemo građane o aktuelnostima iz opštine,o radu našeg a i svih drugih udruženja.Informišemo o kulturnim dešavanjima,manifestacijama koje organizujemo mi ili druga udruženja.Takođe informišemo slušaoce o radu Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine.

Održavali smo i kurs nemačkog jezika ( koji se održavao 5 godina).Al na žalost trenutno zbog male zainteresovanosti ne organizujemo,što ne znači da nećemo ako bude dovoljno kandidata.Predavača smo finansiranje iz donacija udruženju kao i o sufinansiranju malog dela polaznika.Uz pomoć prijatelja iz ŠUP „Mihajlo Pupin“ koji su nam izlazili u susret i obezbedili učionicu za naše potrebe.

Spread the love